Podcast

De bedste podcasts om online markedføring og iværksætteri

Arbejder du i online-branchen, så ved du at du hele tiden er nødt til at lære nyt og holde din viden opdateret. Uanset om du allerede arbejder i branchen med online markedsføring, udvikling eller andet eller ønsker at lære mere, så er podcasts en fremragende måde at lære nyt på. Her på siden har jeg samlet en række danske podcasts om online markedsføring og relaterede emner, som jeg både får noget ud af, og nyder at lytte til.

Du vil også kunne finde podcasts om iværksætteri generelt, da de også er enormt inspirerende at lytte til. I hvert fald for mig.

Gode danske podcasts om online markedsføring

Her får du en liste over de podcasts som jeg lytter mest til on online markedsføring og relaterede emner. De får alle mine varmeste anbefalinger.

Marketing Brief

Modsat mange andre podcasts om online markedsføring, så er konceptet at et afsnit maks må være 10 minutter langt. De overholder det for det meste, og det fungerer super godt. Selvom det ikke virker som lang tid til at komme i dybden med et avanceret emne, så er værterne Halfdan Timm og Emil Kristensen skarpe og dygtige til at skære ind til benet og levere mange brugbare tips og god inspiration på den korte tid. Besøg siden eller lyt til Marketing Brief her.

Antphilosophy Podcast

Trods det internationalt klingende navn er dette podcast på dansk og en af mine favoritter. Mikael Rieck er selv en kompetent herre, men også en meget dygtig og struktureret podcastvært. Emnerne svinger lidt, men bevæger sig oftest inden for online marketing, affiliate og iværksætteri i en eller anden form, og jeg har lyttet til stort set alle episoder. Læs mere eller lyt lige her.

PotterCut

Vist nok det første podcats om online markedsføring i Danmark og der er mange gode episoder du kan lytte til. Jeg har lyttet til dem alle og der er masser af guld at hente. Værten Ib Potter kan sit krav og forstår at styre samtalen med sin gæst. Der har været mange dygtige mennesker i studiet hos Ib. Læs mere eller lyt her.

Help Marketing

Eric Ziengs er selv en erfaren rotte i branchen og meget produktiv med sit podcast Help Marketing. Der har været mange dygtige gæster forbi og det er der kommet hundredevis af gode episoder ud af. Jeg har lyttet til næsten alle og der er altid god inspiration og gode tips at hente. Læs mere eller lyt her.

Marketers.dk webinarer (som podcast)

Marketers.dk er det bedste forum for online iværksættere og online markedsføringsnørder. De koster penge af være medlem, men det er en god investering. Bl.a. fordi de hver 14 dage (ca.) udgiver webinarer der går i dybden med spændende emner. Læs mere om marketers.dk og se den imponerende liste af webinars lige her. Hvad har det med podcasts at gøre? Du kan sagtens nøjes med at lytte til de fleste webinars og abonnere på dem i din favorit podcast app.

Marketers Morgen

Små og korte podcasts lavet af dygtige mennesker. Selvom de er korte, så er der altid gode tips hente. Alternativt fungerer det som god genopfriskning, inspiration og motivation til dine nuværende og kommende projekter. Det korte format gør dette podcast godt til næsten hvad som helst. Den korte gåtur, når du venter på bussen og meget andet. Læs mere her.

Digitale Tanker

Et meget bredt, men ofte spændende podcast med 2 dygtige kvinder, der diskuterer en givent emne. Nogle gange har de også gæster på besøg. Emnerne kan være alt lige fra ledelse til sociale medier. Dog nok mest det sidste. Læs mere her.

Social Selling Radio

Social Selling Radio er et podcast der handler mest om social selling. Surprise! 🙂
Der er dog også andre emner og tit spændende og dygtige gæster i studiet. Den kan varmt anbefales. Læs mere her.

Organic Growth (Nutimo’s SEO podcast)

Små korte afsnit på ca. 5 minutter og emnet er organisk vækst via SEO. Der er både tips for begyndere og øvende. Læs mere eller lyt her.

Podcasts om iværksætteri

Iværksætterhistorier

Dette podcast kan både give dig ny og værdifuld viden, men det kan også i dén grad inspirere dig og give dig ny energi. De fleste episoder fortæller en iværksætterhistorie fra start til slut. Og det er mange spændende mennesker der er i studiet. Det er spændende hver gang. Læs mere og tilmeld dig her.

Sådan kan du lytte til podcasts

Du har nok allerede en god ide, men jeg vil nu alligevel prøve at udfordre dig lidt i dette afsnit. Jeg hører f.eks. ofte: Jeg har ikke tid til at lytte til podcasts. Sådan er jeg også selv til tider, men fakta er at der er ikke nogle undskyldninger. Alle kan finde tid til at lytte til podcasts. Fx når:

 • du løber eller går en tur
 • kører bil alene (fx til og fra arbejde). Gælder også hvis du tager bussen eller toget.
 • slår græs
 • gør rent
 • laver mad
 • find selv på flere

Der er mange muligheder. Du må meget gerne lave noget der ikke kræver den store tankevirksomhed imens. Fx en af ovenstrående. Men du må ikke arbejde ved computeren imens eller se TV. Hvis du stadig ikke kan finde tid til podcasts, så begynd at prioritere det over TV, NetFlix og den slags. Så kan de fleste godt finde tiden til det.

Når du først er kommet i gang, så tror jeg at du vil komme til at kunne lide det. Måske endda elske det.

Bonustips:

 1. Lyt til podcasts på din smartphone, da de fleste altid har den ved lommen
 2. Det kan godt betale sig at købe en god podcast app. Jeg har selv købt den til Android der hedder Pocket Casts. Fortæl mig gerne hvilken podcast app du benytter og hvorfor (skriv en kommentar).
 3. Sæt afspilningshastigheden op! Du kan sagtens lytte til de fleste podcasts med en afspilningshastighed på 1,5. Det betyder fx at du kan nå at lytte til et podcast der normalt varer 45 minutter på en halv time. Det er især smart hvis du daglige transporttid til og fra arbejde kun er på en halv time. Men det betyder også at du kan nå at lytte til flere podcasts end ellers.

Mangler der nogen på listen?

Jeg håber at jeg har inspireret dig til at komme i gang med at lytte til podcasts om online markedsføring og iværksætteri. Hvis der mangler noget på listen, som du selv lytter til i samme boldgade, så skriv endelig en kommentar. Jeg leder nemlig også ofte selv efter nye gode podcasts.

6 replies
 1. Julia Schmiegelow
  Julia Schmiegelow siger:

  Hej Henrik

  ‘Vækstrejsen’ er en ny podcast hvor succesfulde danske iværksættere fortæller om deres vækstrejse. Der kommer en ny episode hver 14 dag. Der kommer nye podcasts hver 14 dag. Den bør du lytte til. Vh Julia

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar