Bedste webhotel til WordPress? Få mine anbefalinger her!

Bedste WordPress webhotel? Se mit bud her!Siden jeg startede mit første WordPress projekt i 2010 (tror jeg det var) er der løbet meget vand i åen.

Både i forhold til hosting generelt og udviklingen af WordPress, samt min egen portefølje, som i dag består af rigtig mange WordPress hjemmesider, som jeg selv driver + en række kunder som jeg hjælper på konsulentbasis.

Jeg driver efterhånden selv mere end 1400 affiliate-sites + en række kundesites, hvoraf langt de fleste kører WordPress, så jeg har prøvet rigtig mange forskellige WordPress webhoteller.

Skal du til at starte et nyt projekt med WordPress som CMS, så kan du få mine anbefalinger til hvor du finder det bedste webhotel til WordPress herunder.

Note

Dette indlæg indeholder affiliatelinks, men kun til services, jeg selv kan stå inde for!

Vigtige overvejelser inden du vælger WordPress webhotel

Inden du springer videre til mine konkrete anbefalinger om hvilke webhoteller og webhosts jeg synes er gode til WordPress (og hvorfor), så lad os lige få styr på nogle begreber, samt nogle punkter som du alle bør tænke over inden du vælger WordPress webhotel.

Shared hosting, Could server / VPS eller dedikeret server?

Hastigheden på dit WordPress webhotel er naturligvis vigtig. Indlæsningshastigheden af din hjemmeside anhænger også af andre faktorer end selve webhotellet, men et dårligt (eller overbefolket) webhotel kan sagtens være dårligt eller langsomt.

Lad os først få styr på de 3 slags hostingformer der typisk benyttes til WordPress hosting:

 1. Shared hosting: Du deler plads og ressourcer med en lang række andre hjemmesider som ligger på samme dedikerede server eller VPS.
  • Fordele:
   • Det er den billigste form for WordPress hosting der findes.
   • Der er ingen teknisk vedligeholdelse for dig i forhold til vedligehold og drift af webhotellet (du kan koncentrere dig om din WordPress installation).
   • Der følger som regel et godt kontrolpanel med, hvor du nemt kan installere WordPress, rette DNS og andre ting.
   • Det er nemt at opgradere til en større pakke.
  • Ulemper:
   • Du kan risikere nedetid, eller at din hjemmeside ikke er tilgængelig i perioder, hvis serveren du er placeret på bliver overbelastet. Eksempelvis hvis en af de andre hjemmesider på samme server pludselig får en masse trafik eller udsættes for hackerangreb.
   • Du er mere eksponeret for potentielle hackerangreb, når du ligger på samme server som mange andre (som måske ikke sørger for at holde deres CMS og plugin’s opdateret).
   • Serveren er konfigureret til at kunne hoste alverdens forskellige CMS’er og dermed ikke optimering til WordPress.
 2. Cloud server / VPS: En VPS (Virtual Private Server) eller en Cloud Server er en allokeret mængde plads og ressourcer (fra en Dedikeret server eller en række andre virtuelle servere) som KUN stilles til rådighed for dig.
  • Fordele:
   • Du skal ikke dele plads og ressourcer med andre på din virtuelle server. Du skal (måske) stadig dele ressourcer med andre virtuelle servere i netværket, men risikoen for at gå ned på ressourcer er langt mindre end ved shared hosting.
   • Dit setup bliver mere sikkert da du har dit helt eget miljø, som du selv er herre over.
   • Du har flere rettigheder til at ændre på serverindstillinger og kan f.eks. selv installerede 3 parts software (eller få en systemadministrator til at gøre det for dig).
   • Du kan nemt op- eller nedskalere mængden af plads og ressourcer.
   • Du kan oprette lige så mange hjemmesider som du ønsker (som så skal dele plads og ressourcer i mellem sig).
   • Der følger som regel et godt kontrolpanel med, hvor du nemt kan oprette flere hjemmesider, installere WordPress, rette DNS og andre ting.
   • Vælger du managed hosting, skal du kun koncentrere dog om at betjene dit kontrolpanel og dine hjemmesider.
  • Ulemper:
   • Det er dyrere end shared hosting.
   • Vælger du IKKE managed hosting (Du bør vælge managed hosting, med mindre du er systemadministrator og har styr på serverdrift), skal du selv sørge for opdatering af software, operativsystem og holde styr på sikkerhed og driften generelt.
 3. Dedikeret server: En dedikeret server er typisk en fysisk server, hvor du ikke deler ressourcer med nogen andre og hvor du således har serverens fulde power til din helt egen rådighed.
  • Fordele:
   • De samme som for en cloud server / VPS – forskellen er bare at du med en dedikeret server, har endnu flere ressourcer og power, da du har en hel server for dig selv.
  • Ulemper:
   • De samme som for en cloud sever / VPS + at det naturligvis er en dyrere løsning.

Hvilken type WordPress hosting skal du vælge?

Der er stor forskel på om du vil lave et personligt hyggesite eller et kommercielt site med ekstrem meget trafik, der for alt i verden skal forblive stabilt, sikkert og undgå nedetid.

I forhold til hastighed, kan du finde fornuftige løsninger blandt alle 3 servertyper. Der er dog gigantisk forskel på de forskellige shared hosting løsninger på markedet. Optimalt set, bør du gå efter noget som er optimeret til WordPress og hvor du “er garanteret” er god mængde ressourcer selvom du er på shared hosting. Se her hvilke shared hosting løsninger jeg anbefaler til WordPress.

Vil du være sikker på god support, højere sikkerhed og at du har ressourcer nok, så bør du som minimum vælge en cloud løsning.

Skal du hoste mange WordPress sider?
Hvis du skal hoste mere end en hjemmeside, eller måske endda mange, så kan det faktisk ofte også prismæssigt betale sig at købe en cloud server eller en VPS. Den har ressourcer nok til at hoste mange simple hjemmesider – også selvom de har meget trafik.

Hvilke features har du brug for?
Er der nogle bestemte features du har behov for eller ønsker at arbejde med? Det kan f.eks. være værd at overveje følgende:

 • Hvilken webserver ønsker du? (Litespeed webserveren er f.eks. ikke så krævende som f.eks. Apache).
 • Har hostingfirmaet gjort noget for at optimere til WordPress? (f.eks. via plugins til WordPress der får det bedste ud af deres serversetup, eller har de så i det mindste et guide til hvordan du kan få mere hastighed ud af din side ved f.eks. at bruge 3. parts cache plugins).
 • Har hostingfirmaet er godt kontrolpanel? (både til “kundeområdet” og til arbejdet med oprettelse af hjemmesider, emails og andet – f.eks. cPanel).
 • Er det nemt at installere WordPress? F.eks. via en 1 click installer?
 • Tilbyder hostingfirmaet gratis og nem installation af SSL certifikater?
 • Er der et godt supportområde med mange gode spørgsmål og svar, samt en god side om driftstatus?

Se hvilke firmaer og hostingløsninger jeg anbefaler til WordPress lige her.

Hvor skal serveren placeres for et få det bedste webhotel til WordPress?
Serverens placering kan godt betyde noget for hvordan dine besøgende oplever hjemmesiden hastighed. I forhold til søgemaskineoptimering er serverens fysiske placering ikke længere så vigtig, så længe din hjemmeside indlæses hurtigt for brugeren.

Har du en hjemmeside på dansk, så kan din server være placeret i Danmark eller et andet sted i Europa for optimal hastighed. Du bør ikke have din server placeret i USA, hvis du kun har en dansk hjemmeside. Så bliver visningen af din hjemmesiden ofte for langsom, hvis der er for lang mellem server og dine besøgende.

Har du en international hjemmeside eller webshop i WordPress, men mange besøgende fra hele verden, så bør du i stedet overveje at anvende et CDN (Content Delivery Network). Hvis du serverer din hjemmeside (eller dele af dit indhold) via et CDN, så får dine besøgende hjemmesiden vist, fra den CDN-server der er tættest på brugeren.

Du kan dermed sagtens have en server (eller et simpelt WordPress webhotel) placeret et sted i Europa, og servere hovedparten af din hjemmeside til en bruger i USA, fra en CDN-server i USA. Nogle CDN’s, f.eks. CloudFlare (som jeg anbefaler), virker på en måde så de endda tager en del af belastningen fra din egen server, sådan så du måske kan nøjes med en knap så kraftig hostingløsning, hvis du også bruger CloudFlare.

Jeg vil senere lave et blogindlæg om CDN og især CloudFlare, som også indeholder en opsætningsguide.

God og kompentet support er MEGET vigtigt!

Hvad nytter det at have det bedste webhotel til WordPress, hvis supporten ikke er god nok den dag du har brug for det. Dette punkt er faktisk et af de vigtigste at tænke på, når du vælger WordPress hosting. I hvert fald hvis du selv ikke ønsker at rode med mere end din WordPress hjemmeside.

For det ER altså vigtigt at styresystemer, webserver, php, databaseserver og 3 parts software, hele tiden holdes opdateret. Og med mindre du selv er en erfaren systemadministrator, så er det IKKE noget du selv skal gøre.

Ja men det hele kører jo upåklageligt på en billig webhost eller når jeg gør det selv!
Måske. Men kun indtil den dag der går noget galt. Og det kommer til at ske på et eller andet tidspunkt. Og tro mig. Det kommer aldrig belejligt. Og når det sker, så ville du ønske at du havde valgt en bedre løsning eller i hvert fald en løsning hvor du kan få hjælp, og ikke skal rode dig ud af problemerne selv.

Klassiske eksempler på ting der kan gå galt, og som på et tidspunkt sker for alle:

 • Du installerer et plugin i WordPress som ødelægger din installation og gør både frontend og backend utilgængelig.
 • Du bliver hacket, og kan ikke selv løse problemet.
 • En WordPress opdatering går galt – enten et plugin eller en kerneopgradering – og du kan ikke selv ordne problemet.
 • Din hjemmeside er pludselig blevet ekstrem langsom, og du aner ikke hvorfor.

Så snart du løber ind i et af ovenstående problemer (eller nogle helt andre?) hvad gør du så? Du kontakter selvfølgelig din hostingudbyder eller dit webhotel, men det er ikke nogen garanti for god support.

Med mindre du har valgt managed hosting, hvor du også kan få hjælp til WordPress specifikke problemer, så er du ikke godt nok kørende efter min mening. Managed hosting + et webbureau der hjælper der med at holde WordPress installationen kan også sagtens være en fin kombination.

Men hvis ikke du kan kontakte nogen der kan hjælpe dig med problemet – uanset hvad det er – så bør du vælge en anden løsning end du har. I hvert fald hvis det er dyrt for dig at have nedetid.

Se hvilke firmaer og hostingløsninger jeg anbefaler til WordPress lige her.

Prisen på WordPress hosting

Nu kommer vi til det som de fleste, efter min mening fejlagtigt, starter med at vurdere, nemlig prisen.

Hvad koster WordPress hosting? Eller et WordPress webhotel?

Svaret er ikke så simpelt. Det afhænger nemlig af hvilke af ovenstående krav du har til ressourcer, support, sikkerhed og vedligeholdelse.

Du kan sagtens finde et billigt WordPress webhotel til 20 kr. pr. måned. Prisen på egen server kan nemt koste flere tusinde kr. pr. måned – afhængigt af hvad du har brug for. Det kan også sagtens koste ekstremt meget mere end det (tænk f.eks. på Facebook, Amazon og Google), men er det sådan et setup du har brug for, så var du nok aldrig havnet på min hjemmeside.

Se hvilke firmaer og hostingløsninger jeg anbefaler til WordPress lige her.

WordPress hosting jeg anbefaler (og selv benytter)

Jeg har prøvet mange webhoteller til WordPress gennem tiden. Og dem der er på listen herunder er nogen jeg selv benytter og godt kan stå inde for.

DuelHost (Bedste WordPress webhotel i Danmark)

DuelHostDuelHost er ret nye (har eksisteret siden 2020), men jeg har kørt med mere over 100 sites hos dem i et godt stykke tid nu, og her får du virkelig høj performance for dine penge.

Du får faktisk den bedste performance i Danmark – i hvert fald når du tager den lave pris med i betragtning. Det er ganske enkelt et topklasse webhotel til en yderst fair pris. DuelHost er uden sammenligning det sted hvor jeg har flest webhoteller. Webhoteller fra DuelHost kører ganske enkelt lynhurtigt.

Fordele

 • Fænomenal hastighed til prisen. Nok det bedste forhold mellem performance og pris der findes i Danmark.
 • Langt flere ressourcer i deres billigste pakke end konkurrenterne i samme prisleje. Du får nemlig 2 CPU’er og hele 4 Gb RAM på dit webhotel.
 • Det er muligt at tilkøbe ekstra CPU kerner og RAM til dit webhotel, til en yderst fair pris, hvis du skulle have behov for det.
 • God support.
 • DirectAdmin kontrolpanel. Der er lidt anderledes end cPanel, som de fleste andre benytter og rummer mange muligheder, men når først du lærer de basale ting, så er det nemt, nøjagtigt som cPanel er det.
 • Litespeed webserver (hvilket er med til at gøre det så hurtigt, da denne webserver er kendt for at være hurtigere end f.eks. Apache)
 • Webhotellet er tweaket til at køre WordPress og rummer muligheder som f.eks. Redis caching.
 • Pris: 290 kr. pr. år (24,16 kr. pr. måned) – men det første år kan du få til 174 kr. (14,5 kr. pr. måned).

Ulemper

 • Deres support dækker kun selve serverdriften, og således ikke WordPress (det er dog muligt at blive hjulpet af en WordPress supporter som tillægsydelse).
 • Alle ulemperne ved shared hosting.

DuelHost er især noget for dig der ønsker at hoste mange hjemmesider på en nem måde, som ønsker at have alle dine WordPress hjemmesider spredt ud over flere webhosts eller som bare ønsker god og billig WordPress hosting.

NordicWay

NordicWay

NordicWay er den nye dreng i klassen, men jeg har kørt med en håndfuld sites hos dem i et godt stykke tid nu, og her får du virkelig noget for dine penge.

Fordele

 • Fænomenal hastighed til prisen.
 • Langt flere ressourcer i deres billigste pakke end konkurrenterne i samme prisleje.
 • God support.
 • cPanel kontrolpanel. Der er mange muligheder, men når først du lærer de basale ting, så er det nemt
 • Litespeed webserver (hvilket er med til at gøre det så hurtigt, da denne webserver er kendt for at være hurtigere end f.eks. Apache)
 • Pris: 29 kr. pr. måned (hvor du kan oprette et ubegrænset antal hjemmesider på ét webhotel)

Ulemper

 • Deres support dækker kun selve serverdriften, og således ikke WordPress (det er dog muligt at blive hjulpet af en WordPress supporter som tillægsydelse).
 • Alle ulemperne ved shared hosting.

NordicWay er især noget for dig der ønsker at hoste mange hjemmesider på en nem måde, som ønsker at have alle dine WordPress hjemmesider spredt ud over flere webhosts eller som bare ønsker god og billig WordPress hosting.

cHosting

chostingcHosting har eg benyttet i lang tid og er en god og stabil løsning til WordPress hosting. Alt sammen til en fornuftig pris.

Fordele

 • God hastighed til prisen.
 • Mange forskellige pakker at vælge i mellem. Hvilken en du skal vælge kommer nok mest an på hvor mange domæner du skal have online.
 • God support.
 • cPanel kontrolpanel. Der er mange muligheder, men når først du lærer de basale ting, så er det nemt
 • Litespeed webserver (hvilket er med til at gøre det så hurtigt, da denne webserver er kendt for at være hurtigere end f.eks. Apache)
 • Pris: Fra 22 kr. pr. måned (hvor du kan oprette fra 2 hjemmesider og opefter på ét webhotel)

Ulemper

 • Deres support dækker kun selve serverdriften, og således ikke WordPress.
 • Alle ulemperne ved shared hosting.

Hos cHosting får du super god WordPress hosting og der er mange pakker at vælge mellem. Du kan således finde en pakke der pakke der passer både til dig der skal bruge et webhotel til 1-2 WordPress hjemmesider, samt til dig der skal have mange hjemmesider online.

Simply (Tidligere UnoEuro)

Simply logoDet er umuligt at komme udenom Simply, som tidligere hed UnoEuro, når vi taler om billige WordPress webhoteller. Sådan var det i hvert fald dengang de stadig hed UnoEuro og hvor et webhotel kostede 1 Euro pr. måned.

Simply har i de senere år fordoblet prisen på deres webhotel flere gange og hører dermed langt fra til de billigste længere. Det er stadig et fint produkt, men det er faktisk ikke billigt længere. Du kan få MEGET mere for pengene andre steder.

Fordele

 • Har du 1 eller få domæner, du skal have hosted, så får du fin WordPress hosting og udemærket “value for money” her. Skal du hoste en del domæner, så får du mere for pengene andre steder.
 • Nem og overskueligt kontrolpanel. De har deres helt egen kontrolpanel, og det er måske den mest væsentlige grund til at vælge dem, da det er nemt og overskueligt. Er du nybegynder og skal du kun bruge et webhotel til én hjemmeside, så ville jeg vælge Simply af denne grund.
 • Pris: 4,97 kr./md første år / Fornyelse: 37,50 kr./md.

Ulemper

 • Deres support dækker kun selve serverdriften, og således ikke WordPress.
 • Alle ulemperne ved shared hosting.
 • Deres mindste pakke rummer ikke mange ressourcer (RAM og CPU) sammenlignet med deres konkurrenter.
 • Du kan kun have 1-2 hjemmesider liggende i deres mindste pakke (du har kun 1-2 databaser at gøre godt med)

Jeg har brugt UnoEuro gennem mange år til både kundehjemmesider, mine egne projekter og hobbyprojekter. Så jeg er ikke bange for at anbefale dem til dig også. Jeg dog anbefale at du vælger en større pakke end deres mindste, da der efter min mening, er for få ressourcer i den mindste pakke.

Driver du et website der ikke tåler lidt nedetid eller som bare ikke må gå offline, så skal du sigte efter noget mere professionelt (VPS eller Cloud server).

Det kan være fint at starte et projekt på et billigt WordPress webhotel, men så snart projektet bliver vigtigere og mere indtjenende, så kan du overveje en bedre hostingløsning.

Hosting4real

Hosting4RealJeg har en del webhoteller hos Hosting4real. Her får du virkelig noget for dine penge. Det er et af de hurtigste WordPress webhoteller jeg har prøvet i Danmark. Dog er det lidt dyrere end f.eks. DuelHost og NordicWay, men absolut et verdensklasse webhotel til WordPress, og så er supporten uovertruffen og hurtig.

Fordele

 • Hastigheden er ganske enkelt imponerende til den pris.
 • God (24/7) support via email og tickets.
 • cPanel kontrolpanel. Der er mange muligheder, men når først du lærer de basale ting, så er det nemt
 • Litespeed webserver (hvilket er med til at gøre det så hurtigt, da denne webserver er kendt for at være hurtigere end f.eks. Apache)
 • Pris: 42,12 kr. pr. måned (du kan oprette 6 hjemmesider på ét webhotel)

Ulemper

 • Deres support dækker kun selve serverdriften, og således ikke WordPress.
 • Alle ulemperne ved shared hosting.

De sider jeg har liggende hos Hosting4real kører bare super godt. Jeg har også kun gode erfaringer med supporten, som også svarer på en søndag (jeg har testet det flere gange).

Azehosting

AzehostingAzehosting er især attraktiv, hvis du skal have mange WordPress hjemmesider hosted til en fornuftig pris, hvor kvaliteten af produktet er i top.

Fordele

 • Super god hastighed til prisen.
 • cPanel kontrolpanel. Der er mange muligheder, men når først du lærer de basale ting, så er det nemt.
 • Litespeed webserver (hvilket er med til at gøre det så hurtigt, da denne webserver er kendt for at være hurtigere end f.eks. Apache).
 • Skal du hoste mange hjemmesider, så kommer du langt for få penge hos Azehosting.
 • Pris: Fra 29 kr. pr. måned

Ulemper

 • Deres support dækker kun selve serverdriften, og således ikke WordPress.
 • Alle ulemperne ved shared hosting.

Siteground

SiteGroundSiteGround er Amerikansk, men har mange år på bagen og er rigtig store, men det er dem jeg vil anbefale som bedste webhotel til WordPress. Se herunder hvorfor:

Fordele

 • Du kan vælge både shared hosting, Cloud server og dedikeret server til dine WordPress webhoteller.
 • På alle deres hostingløsninger kan du oprette mange domæner.
 • Du kan vælge at få “din server” placeres flere steder i verden. Bl.a. i Europa.
 • De har udviklet deres eget cache plugin til WordPress, som får det bedste ud af deres hostingmiljø, og gør din hjemmeside hurtigere og bedre (modulet sørger bl.a. for billedoptimering, redirects fra http til https, minimering af html, css og javascript kode og meget mere – det hele kan aktiveres via få klik i deres WordPress plugin).
 • De har fabelagtig 24/7/365 support via chat (det eneste jeg har prøvet). Og de kan også hjælpe med WordPress relaterede problemer!
 • Du tilbyder nem integration til CloudFlare (et super godt CDN, som bl.a. kan hjælpe dig med at forkorte rejsen fra bruger til webhotel).
 • Pris: Fra 75 kr. pr. måned – du kan starte med at købe til intropris (ca. 30 kr.) ved køb af en af de 3 billigste pakker.

Ulemper

 • Eneste udfordring jeg kan komme på er at deres support foregår på engelsk, som måske kan være en udfordring for nogen. Ellers er der ingen ulemper ved at benytte SiteGround efter min mening.

Jeg elsker SiteGround! Jeg startede på deres mindste pakke og har i dag en Cloud server, som jeg har mange at mine WordPress hjemmesider på. Hastigheden er super god, mængden af features de tilbyder er kanon.

Bedst af det hele er dog deres support. Uanset hvornår jeg har et problem, så ved jeg at der er en SiteGround supporter der kan hjælpe mig. Også med WordPress relaterede problemer. Jeg har testet det mange gange efterhånden – også en søndag aften f.eks. – og der går få sekunder fra jeg har beskrevet mit problem til deres chat, til jeg er i dialog med en kompetent supporter.

Har du behov for support i verdensklasse, og god performance på alle andre parametre også, så skal du vælge SiteGround.

Findes der andre gode WordPress webhoteller?

Absolut, men ovenstående er dem jeg pt. har gode erfaringer med. Listen kan over tid ændre sig når jeg evt. prøver andre WordPress webhoteller eller hvis nogen af dem der er på listen begynder at performe dårligere på et eller flere parametre.

Der er en lang række danske webhoteller til WordPress, som jeg har dårlige erfaringer med. Vil du være sikker på at gå uden om dem, så vælg ét af de WordPress webhoteller fra listen ovenfor, som jeg godt tør anbefale – og selv benytter med succes.

The last comment and 45 other comment(s) need to be approved.
16 replies
 1. Jakob B.
  Jakob B. siger:

  En anden hosting udbyder som jeg varmt kan anbefale, er Kinsta.

  Jeg har brugt den over en længere periode nu, og det er blevet min go-to hosting platform.
  God performance, overskueligt interface, super support, og hvis man har en smule erfaring med det tekniske, så er der gode værktøjer som Git, SSH og WP-CLI.

  Det er måske en smule dyrere end de fleste low-price udbydere. Men jeg syntes stadig at den er værdi at overveje til sin løsning. Hele deres hosting er baseret på Google Cloud Platform. Så man vælger også bare selv datacentre fra hele verdenen når man opretter sig.

 2. Henrik Andersen
  Henrik Andersen siger:

  Hej Jakob.

  Tak for tippet. Jeg har selv af flere omgange læst om Kinsta, men endnu ikke prøvet dem af. Det er mest oplagt til internationale projekter synes jeg, men kan selvfølgeligogså bruges til danske projekter.

  Det er dog ikke nødvendigt at give så meget for det, når der i forvejen er så gode og langt billigere webhoteller til WordPress på min liste.

  Men jeg er slet ikke i tvivl om at Kinsta er super godt selvom jeg endnu ikke har prøvet det.

  /Henrik

 3. Michael L.
  Michael L. siger:

  Hej Henrik,

  tak for en super god artikel.

  Jeg køre mine amerikanske hjemmesider på SiteGround, og er super godt tilfreds med dem.
  Jeg overvejer at flytte mine rent danske hjemmesider fra Simply her i DK til SiteGround og deres server i Holland.

  Vil det påvirke min hastighed negativt (eller positivt) hvis jeg flytter siderne?

  Hilsen Michael

  • Henrik Andersen
   Henrik Andersen siger:

   Hej Michael

   Tak for ros. Det er værdsat 🙂

   Der er ikke noget simpelt svar på dit spørgsmål med de oplysninger du giver i din kommentar. Men hvis du hos Siteground sørger for at benytte Cloudflare som en del af løsningen, så bør det kun blive en fordel for hastigheden, da du på den måde kan servere dit indhold fra den Cloudflare server der er tættest på brugeren.

   Cloudflare kan dog benyttes hos Simply også, så det i sig selv er ikke nogen grund til at flytte.

   Hvis hastighed er det vigtigste, så handler det nok mest om at vælge det webhotel hvor du får flest ressourcer for pengene. Her er det svært at gøre det bedre end Danske Duelhost eller hosting4Real i skrivende stund.

   Men igen: Det kommer også an på hvilken “pakke” du har valgt hos Siteground.

   I forhold til hastighed generelt er der mange andre ting end hosting der spiller ind: Et godt caching plugin med billedoptimering er nok det mest væsentlige. Her vil jeg anbefale at der vælges et webhotel med Litespeed som webserver, så du kan benytte det fantastiske cache plugin til Litespeed (dette gælder nok kun hvis du benytter WordPress som CMS).

   • Michael
    Michael siger:

    Hej Henrik,

    lige en opdatering herfra.
    Som en test prøvende jeg Duelhost på grund af deres Litespeed og påstanden om “markedets højeste ydeevne”.

    Jeg lavede en aftale med dem om flytning af email, domæne og hjemmeside. Det gik relativt galt. Emailen kom aldrig til at virke. Domænet blev ikke flyttet. Og der var fejl i deres migrering af hjemmesiden. Da jeg bad supporten om hjælp fik jeg at vide, at jeg måtte selv lave fejlretning (på det arbejde de havde udført). Jeg oplevede flere gange deres support svartider som ret langsomme, og fik kun “det må du selv ordne/finde ud af” svar retur.

    Deres påstand om “markedets højeste ydeevne” skal nok tages med forbehold. Min oplevelse var mere Danmarks laveste ydeevne. Med samme setup som hos den gamle webhost var min hjemmeside 0,8 sek langsommere på de tests jeg lavede. Rettelser i filerne i backend tager flere minutter at slå igennem. Og arbejdet i Wordpress er det langsomste jeg endnu har oplevet hos en webhost.

    Efter at have været kunde hos Duelhost i 4 dage, skiftede jeg tilbage til den gamle webhost igen.

    Så Duelhost får bestemt ingen ros herfra, og jeg kommer ikke til at bruge dem igen.

    • Henrik Andersen
     Henrik Andersen siger:

     Hej Michael
     Jeg bruger de fleste danske webhost i den gode ende af skalaen, og DUELhost ligger absolut i top på ydeevne.

     Supporten kan jeg kun sige at jeg har oplevet har været sublim – hele vejen igennem – og jeg har brugt dem meget.

     Du skriver ikke noget om hvilken webhost du kommer fra? Det er jo ikke fair at sammenlig pærer og bananer 🙂

     Måske kan man heller ikke forvente at et rent skifte virker ud af boksen. Slet ikke hvis din hjemmeside/webshop har specialudvikling eller elementer som kræver lidt tweaking. Dernæst kræver et skifte fra andet end Apache/NGINX nok også lidt tweaking af cacheplugin – Optimalt skal du jo bruge Litespeed’s egen, hvis du benytter WordPress.

     Alt du beskriver giver ingen mening for mig, da jeg så sent som for få dage siden havde endnu en sublim supportoplevelse med Duelhost.

     Det påstand om at de har markedet højeste ydeevne i forhold til pris er 100% i orden. Jeg har pt. 3 webhoteller hos dem, og jeg har mange webhoteller andre steder også. Og DUELhost er blandt de bedste på performance. Tager man prisen med i betragtning, så er de uden sammenligning de bedste 🙂

     Men træls at det er gået galt med din flytning. SOm jeg tolker det, så tror jeg mere det må være kommunikation og måske kompleksiteten af selve løsningen der har været problemet her. Andet giver ikke mening for mig.

     Duelhost og Hosting4real er for mig suverænt de bedste “Danske” hosts målt på performance, hvor Duelhost dog vinder på pris.

     Men det er klart at det ikke er fair at sammenligne med VPS, dedikerede servere eller andet som er langt dyrere.

 4. Mads
  Mads siger:

  Hej Henrik,

  Tak for en god gennemgang. Jeg valgte på baggrund af dine anbefalinger nordicway, og må sige at det var det helt rigtig valg. De er virkelig søde og hjælpsomme, og så er deres servere det hurtigste jeg har prøvet – tak for anbefalingen.

  Mvh.

 5. Jonas
  Jonas siger:

  Hej Henrik

  Fin artikkel.
  Jeg tilslutter mig koret der også kun har hørt godt om NordicWay. Og så vil jeg lige anbefale den ubetinget billigste hosting over hovedet: hostingdk.net Til trods for at hans forretningsmodel mest henvender sig til superusers, der kan klare sig selv, så leverer han eminent kundeservice.
  Og så er jeg ubetinget glad for at du har fravalgt at reklamerer for one.com (modsat så mange andre) Der for mig virkeligt er skræmmeeksemplet på dårlige forretningsmetoder.

  • Henrik Andersen
   Henrik Andersen siger:

   Hej Jonas

   Tak for din kommentar. Jeg anbefaler kun noget jeg har prøvet og som lever om til mine egne krav om bl.a. hastighed, stabilitet og hastighed – hvor prisen også er fornuftig. Det betyder ikke at jeg ikke har prøvet one.com. De er blevet bedre med årene synes jeg, men der er bedre alternativer til prisen – særligt hvis du har mange websites.

   hostingdk.net har jeg lige kastet et blik på, og ja, det er godt nok billigt. For mig mangler der dog essentielle informationer om webhotellerne på hjemmesiden, og af den grund, er det nok ikke noget jeg kommer til at prøve af 🙂

   Derudover er “billigt” ikke det vigtigste. Men hvis alt andet er i orden, må det selvfølgelig gerne være billigt 🙂

  • Henrik Andersen
   Henrik Andersen siger:

   Jeg er ikke teknisk nok til selv at stå for det hele og det er for dyrt at købe fuld serverdrift og setup eksternt. Derudover kan jeg godt lide at have alle mine sites og WordPress installationer spredt ud over mange webhoteller og flere forskellige udbydere for at risikominimere.

   Men jeg bruger også RunCloud + Hetzner Cloudservere til at hoste en stor stak sites. Det fungerer også rigtig godt og er lige så billigt som diverse webhoteller og mere fleksibelt. Men det kræver også lidt mere at få det til at spille. Dette er nok kun for dem der har mange sites.

 6. Dennis
  Dennis siger:

  Hej Henrik,

  Super fin artikel. Der er dog lige nogle punkter, som jeg tænkte kunne bruge en kommentar eller to:
  1. Det er korrekt, at man deler ressourcer med andre kunder, når man er på en shared server. Dog er min klare opfattelse, at mange udbydere sætter grænser for forbruget af f.eks. CPU og hukommelse, således at det ikke påvirker andre kunders ydeevne. Hvis en konto opbruger al den tildelte CPU, så begrænses de øjeblikkeligt. Det er også muligt at konfigurere, at “overdreven” brug af CPU (f.eks. 100% forbrug i 20 minutter) begrænser din kontos CPU-forbrug yderligere. Der er forskellige metoder, hvorpå man kan som udbyder mere eller mindre kan undgå, at serveren bliver overbelastet.

  2. På vores servere kører hver konto i et jail. Kontoen kan ikke tilgå (endda ikke engang se) andet end de filer, som den skal kunne. Bliver en hjemmeside på serveren inficeret, kan det udelukkende inficere andre hjemmesider, der er ejet af den samme bruger – det kan ikke gå ud over andre konti på serveren.

  3. Vores (cHosting) primære opgave at sørge for, at serverdriften er i orden – men vi tilbyder også hjælp til en lang række problemstillinger – og størstedelen af vores supportsager omhandler netop WordPress. Der er selvfølgelig nogle situationer, hvor vi ikke kan gøre andet end at henvise kunden til en pluginudvikler for at få løst et problem, men oftest får vi hjulpet kunden i mål 🙂

  • Henrik Andersen
   Henrik Andersen siger:

   Hej Dennis
   Tak for dit svar. Du har uden tvivl mere forstand på det det tekniske end jeg. Særligt den sikkerhedsmæssige del 🙂

   Ved shared hosting er der sjældent rent mange faktorer at tage hensyn til som køber. Det vil næsten altid være pris kontra performance/support der er det gældende. Derudover er det sparsomt hvilke omlysninger man som kunder får vedr. performance på hostingfirmaernes hjemmesider. Man kan kun forholde sig til det skrevne, og man aner intet om hvilke restriktioner der er sat op for at “gøre plads” til alle kunder eller for at “tjenene mest muligt”. 🙂

   Det nytter heller ikke noget at spørge i diverse FB-grupper, da det kun er ganske få procent af dem der udtaler sig der reelt aner noget om det. Derudover kan de fleste faktorer vedr. performance ændre sig på et splitsekund (både til den positive og negative side) hvis et hostingfirma f.eks. beslutter sig for at ændre prisen eller nogle af de begrænsninger der er på CPU, RAM eller andre limits. Jeg har selv oplevelt det et hav af gange, og derfor er listen af udbydere i dette indlæg også ret kort.

   Som køber af shared hosting vil det vigtigste nok altid være pris kontra performance/support. Som køber forventer man at der ER styr på sikkerhed og backup. (Jeg ved godt at en stor del af ansvaret for at undgå hackere og anden drævelskab også ligger hos hjemmesideejeren).

   Hvad gør man så som køber? Man rådfører sig med branchefolk eller læser bloginlæg som dette. For det er reelt en jungle der er svær at finde rundt i.

   Man finder reelt kun ud af om et shared hosting webhotel er godt ved at prøve det. Det er den eneste måde. Og dem der er på listen her på bloggen er noge jeg alle har prøvet og stadig bruger, og som jeg ved performer godt.

   WordPress support på webhost niveau mener jeg (næsten) kun er til for gør-det-selv folk ud i det med at bygge hjemmesider, og ikke professionelle. Her kan jeg tage fejl. Men professionelle vil allerede være tilknyttet et WordPress-kyndig person som ved hvad der skal til, og som kan kigge på det hele med 360 graders syn, sådan så alt er tænkt ind.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar