webdesign

Match dit indhold med designet og lav en simpel hjemmeside

Webdesign behøver ikke at være kompliceret, du skal egentlig bare gøre de funktioner, som hjemmesiden skal have tydelige. Du behøver ikke at bekymre dig over at lave det flotteste eller mest gennemtænkte design, fordi for det meste foretrækker folk alligevel noget, som er simpelt og nedtonet. Hvis du fylder op med for meget pynt på din hjemmeside, kan udtrykket hurtigt blive rodet og tage fokus væk fra hjemmesidens egentlige formål.

Hvis du laver en hjemmeside om økonomi, behøver du fx ikke at fylde siden ud med flotte billeder og farver – for det er garanteret ikke derfor, at folk besøger den.

Match dit indhold med designet

Det vigtigste ved en hjemmeside er at matche design med indhold, så det er klokkeklart, hvad det præcist er, man skal bruge din hjemmeside til. Du skal lave nøje overvejelser over, hvordan du kan bruge webdesign til at optimere din hjemmeside i stedet for at tage fokus væk fra den.

Som tommelfingerregel kan du altid huske på: ”Less is more”. Det er vigtigt, at læseren ikke bliver bombarderet med billeder, pop ups og information, når de trykker sig ind på din hjemmeside. Du kan finde inspiration på shopbyg.dk, som har lavet en enkel og overskuelig oversigt over steder, hvor du kan købe forskellige byggematerialer. Den hjemmeside anvender ikke et hav af billeder til at fange opmærksomheden fra læseren, men ved, at den er en mellemmand mellem butik og køber.

Du skal heller ikke være bange for at inddrage inspiration og elementer fra andre hjemmesider. Måske synes du, at hjemmesider, såsom den her, løser et problem perfekt, så skal du ikke være bange for at bruge deres løsning i dit eget. Du behøver ikke at være nytænkende omkring alt på din hjemmeside, det er okay at låne fra andre, så længe at du ikke bare kopier deres design.

Læg mærke til det omkring dig

Du behøver ikke kun at finde inspiration fra hjemmesider, bare fordi at du laver en hjemmeside. Du kan finde inspiration stort set alle steder. Når du sidder i toget, så kan du overveje, hvordan stationerne og togene er skiltet, og om du ville have gjort det på samme måde.

Ligesom en station bruger skilte til at vise vej, så skal du også kunne vise vej på din hjemmeside. Hvis du vil skrive en blog, så kan du overveje, hvordan forskellige magasiner har valgt at opstille deres layout. Du kan også tage et ekstra langt blik på de apps, som du bruger til hverdag. Hvordan har Instagram løst forskellige problemer, som kunne være i deres apps? Hvordan viser Facebook, hvordan man gør visse ting på deres app?

Du kan lære dig selv mere om webdesign ved at stille spørgsmålstegn til, hvordan andre gør. På den måde bliver du mere kritisk overfor dårligt design, men får også udvidet din horisont, for hvordan man laver godt webdesign. Du har måske en vane for at gøre visse ting på én bestemt måde og ved at kigge på, hvordan andre folk gør det, kan man nemt blive inspireret og overveje nye løsninger selv.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar