webkode

Hvad er online markedsføring, webudvikling og affiliate markedsføring?

I dag har de fleste hørt, at der er noget der hedder online markedsføring, webudvikling og affiliate markedsføring, men det er de færreste der kan forklare hvad det er, med mindre de arbejder med faget eller allerede aktiv benytter sig af det. Herunder kommer der en uddybning af hvad de 3 begreber reelt betyder og hvordan og hvor man som byggefirma, der sælger byggematerialer, benytter sig af dem.

Hvad er online markedsføring?

Begrebet online markedsføring dækker over en bred vifte af metoder og værktøjer, der bruges til at markedsfører produkter eller virksomheder via de digitale medier på internettet. Dette kan for eksempel være en elektronisk tilbudsavis, hvor du kan finde gode priser på byggematerialer – fx rullegræs.

Af eksempler på online markedsførings værktøjer og metoder kan nævnes

For at blive fundet af søgemaskiner og blive synlig på internettet benyttes der søgeordsoptimering. Her finder man de ord, der søges på når der eks. googles og sikre sig at de ord står på din hjemmeside. Her kunne det f.eks være relevant at sikre sig at man ligger højt på søgeordsoptimering, hvis man i sin ugeavis har et specielt godt tilbud på eks. Bosch boremaskiner.

  • Markedsføring via de sociale medier

Markedsføring via de sociale medier som Facebook, Instagram og LinkedIn er en måde at fange ens kunders opmærksom på og forsøge at få dem til at købe ens produkter.

  • Content markedsføring

Markedsføring på de sociale medier gøres blandet andet ved at lave artikler, videoer og podcast som ikke direkte omhandler virksomhedens produkter, men alligevel får dem ført videre til virksomheden hjemmeside. Et eksempel er en gør det selv video på et byggemarkeds hjemmeside. Den viser hvordan man bygger f.eks. et legehus, uden at nævne at byggemarkedet sælger produkterne til legehuset.

Hvad betyder webudvikling?

Webudvikling har ikke direkte noget med markedsføring at gøre men betyder den proces og arbejde der er med at udvikle og vedligeholde en hjemmeside. Den deles typisk op i 2 dele. Den ene del, også kaldet frontend omhandler den del kunderne ser, altså design, brugervenlighed osv. Den anden del backend er selve programmeringen af hjemmesiden.

Hvad er affiliate markedsføring?

Affiliate markedsføring er, når du får en 3 part, der har en hjemmeside, hvor der kommer mange besøgende og mulige kunder til ens produkter f.eks. en gør det selv blog. Man betaler personen eller firmaet bag hjemmesiden for at skrive en artikel om ens produkter og linke til ens hjemmeside. Hvor meget man betaler, kommer helt an på hjemmesidens profil og hvor mange mennesker, der besøger hjemmesiden. Man kan lave en aftale om at det er pr. person, der klikker og besøger ens hjemmeside eller det skal først skal udbetales noget ved et køb.

Som 3 part skal du nævne at din artikel er en annonce og at du bliver betalt for at nævne produkterne på din hjemmeside. Du kan se et eksempel ved at klikke her. Dette er en affiliate hjemmeside, du kan bruge, hvis du vil sammenligne priser på byggematerialer – fx støbemix, rullegræs eller flis.

Alt afhængig af, hvilken aftale du laver med 3 part, vil det som udgangspunkt være en præstationsbetaling. Ingen nye kunder via din hjemmeside ingen betaling.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *