VPN

5 grunde til at bruge VPN

Som mere og mere af vores liv foregår på nettet, bliver det vigtigere end nogensinde før at være opmærksom på online sikkerhed. Mange kender til forholdsreglerne vedrørende passwords og personlige oplysninger, men en VPN bliver snart en lige så vigtig forholdsregel for internettets besøgende.

VPN, der står for Virtual Private Network, sørger for, at ingen ved hvad du laver på internettet, eller hvor du gør det fra. Det opnår den ved at oprette en krypteret forbindelse fra din computer til en server et helt andet sted i verdenen.

Umiddelbart kan VPN god lyde en smule lyssky, men der er mange grunde til, at selv en ganske almindelig borger kunne ønske sig en VPN.

Brug offentlig Wi-Fi med ro i sindet

Offentlig Wi-Fi er blevet en tiltrækningsfaktor for mange caféer, restauranter og butikker. Du bør dog tænke dig om en ekstra gang, før du tilslutter enten din telefon eller computer til netværket.

Hvis en hacker har forbindelse til det samme netværk, er det ingen sag at udvinde dine personlige informationer og kodeord.

Det gør sig især gældende, hvis du bruger Wi-Fi forbindelsen til aktiviteter, hvor du eksplicit skriver dine oplysninger, såsom online shopping eller brug af netbank.

Hvis du ønsker at kunne bruge offentlig Wi-Fi med ro i sindet, bør du derfor overveje at bruge en VPN, der kan downloades til computeren såvel som telefonen

Book det billigste fly

Hvis du søger rundt efter en flyrejse, et hotelværelse eller lignende, kan du være sikker på, at disse sider sporer din aktivitet.

På den måde ved de nemlig hvilke muligheder, der er deres mest populære, og hvilke priser de kan tillade sit at sætte op, næste gang du kommer forbi for at gennemføre din endelige bestilling.

Med en VPN kan du skjule hvem du er for hjemmesiderne og derved opnå den billigste flybillet.

Se din yndlingsserie på rejsen

Hvis du nogensinde har åbnet for Netflix eller en anden streamingtjeneste på en rejse uden for Danmarks grænser, har du måske lagt mærke til, at udvalget af film og serier ser anderledes ud.

Streamingtjenesten opsnapper nemlig nationaliteten af den internetforbindelse, du er forbundet til, og serverer dig derefter det indhold, der er blevet købt rettigheder til i det land. Indimellem kan man være heldig at finde nogle perler, som er utilgængelige i Danmark, men for det meste er udvalget mindre, eller i hvert fald mere obskurt.

Det kan være enormt frustrerende, hvis du bare gerne vil slappe af med næste episode af din yndlingsserie efter en lang dag i et fremmed land. Heldigvis kan en VPN forbinde computeren til en dansk server og derved snyde hjemmesiden til, at du stadig er derhjemme.

Arbejd hjemmefra

Hvis du arbejder hjemmefra, kan en VPN blive et af dine bedste redskaber. Ofte er der fordele ved at være tilkoblet virksomhedens eget netværk, såsom virksomhedens interne software og lignende ressourcer.

En VPN kan forbinde dig med din virksomheds server, og derved give dig alle de samme muligheder og ressourcer som hvis du sad på arbejdspladsen.

I stedet kan du sidde komfortabelt i dit eget hjem, og arbejde præcis hvornår du har lyst.

Nyd privatlivets fred

På dit hjemmenetværk er der ikke nogen åbenlys trussel for dit privatliv. Alligevel kan du nyde godt af at bruge en VPN. En VPN kan praktisk talt gøre dig usynlig på internettet, og selvom du ikke har noget at skjule, er der en ro i, at din internetudbyder ikke har adgang til al din online aktivitet.

Denne viden om din gøren og laden på internettet er nemlig ganske profitabel, og chance for, at den i sidste ende bliver solgt videre, er stor.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar